Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Anglia și Franța vor juca în finala Cupei de Toamnă Națiunilor

henry_slade.jpg

Henry Slade
Henry Slade intră cu blalonul în but și va marca primul din cele două eseuri ale Angliei împotriva Țării Galilor
Sursa imaginii: 
Getty Images

Anglia și Franța vor juca finala Cupei de Toamnă a națiunilor după victoriile împotriva Țarii Galilor, 24 -13 și respectiv Italiei, 36 - 5. Finala se va disputa la Londra pe stadionul Twickenham duminică 6 decembrie.

Anglia s-a situat pe primul loc în grupa A, după victoria de la Llanelli împotriva unei modeste echipe a Țării Galilor într-un meci persărat de șuturi și greșeli și cu câteva decizii ale arbitrului francez Romain Poite care au stârnit nedumerire în rândul gazdelor, care au anunțat că vor face o plângere la adresa sa la World Rugby.

Gazdele au deschis scorul în urma unui șut blocat al englezilor și a unei curse de urmărire a balonului pe partea dreaptă finalizată în but de centrul Johnny Williams, fundașul Leigh Halfpenny transformând eseul. 

7 - 0 pentru Țara Galilor avea să fie o diferență fragilă și dominarea pe înaintare a englezilor s-a materializat în două eseuri, marcate de centrul Henry Slade și pilierul Mako Vunipola, centrul și căpitanul echipei Owen Farrell transformând și patru penalități, în timp ce mijlocașul la deschidere Dan Biggar a marcat după pauză două penalități pentru galezi. 

Franța s-a clasat pe primul loc în grupa B după victoria așteptată pe Stade de France împotriva Italiei. Deși antrenorul Fabien Galthie a trimis în teren un XV tânăr cu cinci debutanți, francezii, după o primă parte încheiată cu scorul de 10 - 5, s-au dezlănțuit și au marcat patru eseuri, dovedind că titlurile mondiale de la U20 din 2018 și 2019 încep să se reflecte la nivelul seniorilor.

De remarcat că în acest meci și-a făcut debutul în echipa Italiei în linia a II-a Nicolae Cristian Stoian, în vârstă de 20 de ani, născut la Chișinău. 

Duminică are loc la Dublin meciul Irlanda - Georgia din grupa A, iar meciul Scoția - Fiji din grupa B a fost anulat din cauza infecțiilor cu Coronavirus din tabăra fijiană, scoțienii primind victoria cu 28 - 0.

Finala Anglia - Franța se va disputa duminică 6 decembrie de la 16:00 (României), Scoția va juca pentru locurile 3 - 4 la Dublin, foarte probabil cu Irlanda (sâmbătă, 16:15), Italia va juca la Llanelli (18:45) foarte probabil cu Țara Galilor. Nu se știe dacă meciul Georgia - Fiji (sâmbătă, 14:00, Edinburgh) se va juca.