Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Franța obligată să joace cu echipa a doua împotriva Angliei

Franța 24 Anglia 17

Franța va juca cu echipa a doua împotriva Angliei în finala Cupei de Toamnă a Națiunilor la rugby. Titularii care au jucat deja trei meciuri în această toamnă sunt obligați să se întoarcă la cluburi.

Antrenorul Fabien Galthie este nevoit să apeleze la lotul folosit săptămâna trecută în timpul victoriei cu 36 – 5 împotriva Italiei pe Stade de France la Paris.

Cluburile din prima ligă a Franței, Top 14, au amenințat că vor da în judecată Federația Franceză de Rugby dacă nu va fi respectată regula că jucătorii care au fost selecționați pentru trei partide trebuie să se întoarcă la cluburi.

Franța a jucat trei meciuri: cu Irlanda în Turneul celor Șase Națiuni și cu Scoția și Italia în Cupa Națiunilor, meciul cu Fiji fiind anulat din cauza cazurilor de Coronavirus în tabăra fijiană.

Din lotul de 31 anunțat de Galthie, doar doi jucători au peste 10 selecții în națională și căpitan pentru meciul cu Anglia va fi mijlocașul la grămadă Baptiste Couilloud, cu trei selecții.

Aceasta înseamnă că din echipa Franței vor lipsi jucători de valoare mondială, precum mijlocașul la grămadă Antoine Dupont, căpitanul și flankerul Charles Ollivon, talonerul Camille Chat sau centrul Virimi Vakatawa. 

Lipsă de experiență

Anglia nu aplică regula celor trei meciuri pentru acest turneu, așa că antrenorul Eddie Jones a putut selecționa cei mai buni 31 de jucători disponibili la ora actuală. Englezii vor să se revanșeze pentru înfrângerea din Turneul celor Șase Națiuni din februarie, 17 - 24 de pe Stade de France.

Fabien Galthie și Baptiste Couilloud
Fabien Galthie l-a desemnat căpitan de echipă pe mijlocașul la grămadă Baptiste Couilloud, cu trei selecții în echipa națională
Image source: 
Icon Sport

Ca o comparație, cei opt înaintași francezi care au început meciul cu Italia au avut un total cumulat de 13 selecții, în timp ce înaintarea cu care englezii au început meciul câștigat cu 24 – 13 cu Țara Galilor a avut un total cumulat de 360 de selecții.

Meciul se va desfășura pe stadionul Twickenham din Londra, duminică de la 16 ora României și pentru prima oară de la instituirea carantinei Coronavirus din martie va fi permis accesul publicului în limita a 2000 de spectatori pe un stadion cu capacitate de 82000.

Sâmbătă se desfășoară meciurile Irlanda – Scoția (locurile 3 – 4, Aviva Stadium, Dublin, 16:15) și Țara Galilor – Italia (locurile 5 – 6, Parc y Scarlets, Lllanelli, 18:45).

Fijienii și-au reluat antrenamentele după meciurile anulate cu Franța, Italia și Scoția, dar nu este încă sigur că meciul lor cu Georgia pentru locurile 7 – 8 programat sâmbătă la 14 pe Murrayfield la Edinburgh va avea loc.