Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un antrenor român l-a înlocuit pe Patrick Vieira la OGC Nice

adrian_ursea.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Adrian Ursea a fost instalat pe banca tehnică a lui OGC Nice, în prima ligă franceză de fotbal, după ce Patrick Vieira a fost demis vineri din cauza rezultatelor slabe.

Fost campion mondial și european cu naționala Franței, Vieira a pierdut ultimele 5 meciuri și a ratat calificarea în primăvara Europa League, iar postul de antrenor principal a fost preluat de românul Adrian Ursea, care a fost secundul său.

Patrick Vieira se afla în funcție de două sezoane și jumătate, anunță cotidianul „L'Equipe”:

Ajuns în 2018 pe Coasta de Azur pentru a continua tradiția jocului spectaculos dezvoltat de Claude Puel și mai apoi de Lucien Favre, Patrick Vieira a părăsit Nisa doi ani și jumătate mai târziu, fără să fi reușit să-și pună în aplicare principiile ambițioase”, scriu jurnaliștii francezi.

Patrick Vieira, care a jucat pentru Manchester City, Inter Milano și Juventus, a fost și managerul echipei americane New York City FC.

Formația din Nisa a pierdut cinci meciuri la rând, inclusiv în fața celor de la Bayer Leverkusen, înfrângerea consfințind ieșirea din Europa League, iar în campionat se află doar pe locul al 11-lea.

Funcția de antrenor principal al echipei a fost preluat de Adrian Ursea, care a fost secundul lui Vieira. Acesta a mai fost asistent al lui Lucien Favre tot la Nisa, și a revenit la club alături de Nicolas Dehon, antrenor de portari, în cursul sezonului trecut pentru a consolida echipa lui Patrick Vieira.

El va fi secondat de o figură istorică a clubului, simpaticul Frédéric Gioria, foarte apreciat de suporteri.

În vârstă de 53 de ani, Adrian Ursea este născut la Slobozia și a jucat 102 partide pentru Petrolul Ploiești, după care a emigrat în Elveția, unde și-a încheiat cariera de jucător în urmă cu peste două decenii.

Le-a mai pregătit în carieră pe Servette Geneva și Neuchâtel Xamax.

Antrenorul român a fost foarte îndrăgit la Nisa, în primii doi ani, când l-a ajutat pe Lucien Fevre, în calitate de analist video și responsabil cu pregătirea individuală a jucătorilor. După prima sa plecare, în 2018, președintele celor de la Nisa, Jean-Pierre Rivère, subliniase că Ursea „va fi întotdeauna acasă la Nice”.