Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Octavian Morariu - reales președinte al Federației Europene de Rugby

Membrul permanent al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, Octavian Morariu, a câştigat, vineri, scrutinul pentru al 3-lea mandat al său de preşedinte al Rugby Europe.

Conform anunțului Federației Române de Rugby (FRR), Morariu s-a impus clar în faţa rivalului său din Rusia Kiril Iaşenkov, cu 51 de voturi – adică 80,95%, faţă de doar 12 voturi – 19,05% ale adversarului său:

''Mă bucur că programul meu #RugbyforAll i-a convins pe majoritatea membrilor Rugby Europe. Priorităţile noastre rămân în continuare apărarea şi promovarea valorilor rugbyului, promovarea unui rugby pentru toate ţările, pentru toţi jucătorii (femei, bărbaţi, tineri) şi desigur în toate formatele (XV, X, VII, beach rugby, snow rugby, non-contact). Avem o serie de proiecte votate de Adunarea Generală care vor duce Rugby Europe, mai departe, la nivelul urmator'', a declarat Morariu.

Fostul șef al FRR și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu conduce Rugby Europe din 2013.

Amintim, anul viitor vor începe calificările pentru Cupa Mondială (RWC), care va avea loc în 2023 în Franța, iar Rugby Europe are două locuri pentru RWC 2023.

La ora actuală România se află per ultimul loc în Rugby Europe Championship, dar mai are un meci restant acasă cu Belgia. În caz de victorie, Stejarii vor începe turneul de calificare anul viitor alături de Georgia, Spania, Portugalia, Rusia și câștigătoarea barajului dintre Belgia și echipa clasată pe prtimul loc în grupa a II-a.