Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Championship: Australia 16 Argentina 16, All Blacks campioni

australia_argentina.jpg

Australia 16 Argentina 16
Australia și Argentina au terminat la egalitate pentru a doua oară consecutiv
Sursa imaginii: 
Getty Images

Australia și Argentina au terminat la egalitate, 16 - 16, în Rugby Championship, ediție câștigată anul acesta de Noua Zeelandă. Campioana mondială, Africa de Sud, a declarat forfait din cauza pandemiei de Coronavirus. 

Al doilea meci consecutiv terminat la egalitate între Wallabies și Pumas, a permis Argentinei cu 8 puncte (-28) să ocupe locul 2 după All Blacks (11 puncte) în clasamentul final înaintea Wallabies, tot cu 8 puncte, dar cu diferență de -36. 

A fost un meci dominat de australieni, cu 70% posesie a balonunului și 79% din timp petrecut în jumătatea argentiniană de teren, dar cu toate acestea Los Pumas au fost cei care au lăsat o impresie mai bună, printr-o apărare imoecabilă și o eficiență uimitoare de convertire a puncte a fiecărei ocazii avute. 

Argentina a condus la pauză cu 13 - 6, marcând un eseu memorabil, după un maul de margine din propriul 22 care a avansat 30 de metri și apoi o plecare pe partea închisă a mijlocașului la grămadă Felipe Ezcurra, care a pus pe picior greșit toată apărarea australiană, trimițându-l în eseu pe Bautista Delguy, o aripă de valoare mondială. 

Ploaia a îngreunat mult condițiile de joc și indisciplina și-a spus cuvântul cu un cartonaș roșu (Lukhan Salakaia Loto, pentru contact cu umărul în capul adversarului) și trei galbene (unul Australia și două Argentina), dar Wallabies au reușit să revină după pauză, marcând unicul lor eseu după un maul de margine, prin căpitanul lor, flankerul Michael Hooper, care a marcat al 20-lea eseu al său sub culorile naționale, record pentru un înaintaș australian. 

Fundașul Reece Hodge a avut chiar ocazia să obțină victoria pentru echipa sa din lovitură de pedeapsă pentru Wallabies în ultimul minut de joc, dar a trimis balonul pe lângă buturi din lovitură de pedeapsă. Scor final echitabil: Australia 16 Argentina 16.

De remarcat evoluția remarcabilă a Pumas după o săptămână foarte grea pentru ei, începută cu înfrângerea la scor, 0 - 38 în fața All Blacks și continuată cu suspendarea a trei jucători, căpitanul Pablo Matera, Guido Petti și Santiago Socino, pentru comentarii rasiste și xenofobe postate de ei pe rețelele sociale între 2011 și 2013, suspendare revocată de federația argentiniană după numai 48 de ore.

Cei trei nu au evoluat împotriva Australiei, dar acest lucru nu s-a cunoscut pentru că rugby-ul argentinian produce la ora actuală talente pe bandă rulantă și acest lucru a fost vizibil la această ediție a Rugby Championship, unde Pumas au obținut cel mai bun  rezultat al lor de când s-au alăturat în 2012 celor trei mari din emisfera sudică.