Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CFR Cluj, eliminata din Europa League după o eroare gravă de arbitraj

cfr_cluj_young_boys_berna.jpg

Sursa imaginii: 
uefa.com

Campioana României a fost învinsă cu 2-1 de Young Boys Berna, după ce a condus cu 1-0 până în minutul 85, când elvețienii au primit un penalty gratuit și portarul Bălgrădean a fost eliminat fără motiv.

Formația ardeleană, antrenată de Edi Iordănescu, s-a aflat la doar câteva minute distanță de 16-imile Europa League.

Pentru calificare, CFR era obligată să câștige în Elveția, a deschis scorul în minutul 84 prin Debeljuh – de la limita off-side-ului, însă nu au rezistat până la ultimul fluier.

Centralul francez Benoit Bastien a dictat foarte ușor un penalty și l-a eliminat pe portarul Bălgrădean pentru proteste, în minutul 91. Goalkeeper-ul român a ieșit la o centrare și a respins mingea atingând foarte ușor un adversar, care a exagerat contactul și a păcălit arbitrul. Lovitura de la 11 m a fost transformată de Nsame, care a primit și el cartonaș roșu la faza următoare, pentru o intrare dură, fără nicio intenție de a juca mingea.

Gaudino a adus victoria elvețienilor, pe contraatac, în minutul 96. Până la final, atacantul clujenilor – Djokovic a fost și el eliminat, fiindcă l-a insultat pe arbitrul francez.

CFR Cluj a terminat pe locul al 3-lea grupa, cu 5 puncte, la fel ca ȚSKA Sofia. Pe primul loc a fost AS Roma cu 13 puncte și Young Boys Berna cu 10 puncte.