Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România - Belgia se va juca pe 6 sau 7 februarie 2021

romania_belgia.jpg

România - Belgia în 2018
Cel mai recent meci România - Belgia disputat în România a avut loc în martie 2018 la Buzău
Sursa imaginii: 
Petru Clej

România va întâlni Belgia pe teren propriu pe 6 sau 7 februarie 2021 în meci restanță din Rugby Europe Championship. Meciul a fost amânat din martie 2020 din cauza pandemiei de Coronavirus și este important pentru evitarea ultimului loc în acest campionat.

Stejarii sunt pe ultimul loc în Rugby Europe Championship - liga a II-a europeană, sub Turneul celor Șase Națiuni - cu cinci puncte, Belgia fiind pe locul cinci, penultimul, cu șapte puncte. 

O victorie le-ar permite Stejarilor să evite ultimul loc final și meciul de baraj, tot pe teren propriu, pe 20 sau 21 februarie 2021, cu Olanda clasată pe primul loc în Rugby Europe Trophy (liga a III-a europeană), pentru a decide care echipă rămâne în Rugby Europe Championship. 

În celelalte două meciuri Georgia (virtuală campioană 2020) întâlnește Rusia în timp ce Spania joacă cu Portugalia. 

Pe 6/7 martie cele șase echipe din Rugby Europe Championship vor începe turneul de calificare pentru Cupa Mondială din 2023 care se desfășoară în Franța. 

Cele cinci runde tur se vor desfășura până în iulie 2021, iar cele retur în 2022. Echipa clasată pe primul loc după cele 10 runde se califică pentru RWC 2023 în grupa C, alături de Țara Galilor, Australia, Fiji și echipa ieșită din recalificări.

Echipa clasată pe locul 2 în calificările europene va face parte din grupa C alături de campioana mondială, Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa Asia/Pacific 1. 

Echipa clasată pe locul 3 în Rugby Europe Championship continuă în recalificările RWC 2023.