Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CE de junioare: Gimnasta Ana Bărbosu, șase medalii de aur

ana_barbosu.jpg

Gimnasta Ana Bărbosu, șase medalii de aur la CE de junioare.Sursă foto: Federația Europeană de Gimnastică. https://www.europeangymnastics.com/

Sportiva română Ana Bărbosu a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate - sărituri, paralele, bârnă şi sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Mersin (Turcia).

 

Ana Bărbosu încheie Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus.

România a mai cucerit duminică o medalie de argint, prin Maria Ceplinschi, la sol, şi alta de bronz, prin Andreea Preda, la bârnă.

La sărituri, Ana Bărbosu s-a impus cu o medie de 13,975, după note de 14,250, respectiv 13,700. Pe locul secund s-a clasat Valentina Gheorghieva (Bulgaria), cu 13,800, iar a treia a fost Daria Liska (Ucraina), cu 13,350. Maria Ceplinschi s-a clasat pe cinci, cu 13,175 (13,450 la prima săritură, 12,900 la a doua).

În finala de la paralele, Ana Bărbosu a câştigat cu 13,450, fiind urmată de croata Sara Sulekic, 12,400, şi de turcoaica Derin Tanriyaşukur, 12,050, în timp ce românca Iulia Trestianu a ocupat locul 7, cu 10,550.

Ana Bărbosu a obţinut aurul la bârnă cu 13,100, aceeaşi notă ca şi a doua clasată, unguroaica Greta Mayer (nota de execuţie a fost mai mare la româncă), iar pe locul al treilea a terminat Andreea Preda, cu 12,700.

La sol, Ana Bărbosu a ocupat primul loc, cu 13,250, urmată de Maria Ceplinschi, 12,900, şi de Greta Mayer, 12,750.

La acest CE desfășurat la Mersin, Turcia, au lipsit Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda din motive de siguranță sanitară.

Totuși, rezultatul este impresionant. Ana Bărbosu și colegele ei reprezintă prima generație a programului  național ”Țară, țară, vrem campioane!”, program inițiat de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang și sponsorizat de OMV Petrom.

Prin acest program, cei doi antrenori  și-au propus  să reconstruiască și să asigure un viitor gimnasticii, prin căutarea de tinere talentate și formarea lor pentru marea performanță.