Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sporturi electronice la Jocurile Olimpice? Un prim pas s-a făcut

sport.png

Sursa imaginii: 
AFP

E-sportul va fi considerat disciplină sportivă pentru care se vor acorda medalii la Jocurile Asiatice din 2022, un pas major înainte pentru un sport care de multă vreme își dorește să ajungă chiar la Jocurile Olimpice.

Sporturile electronice și breakdance-ul au fost incluse în programul Jocurilor de la Hangzhou, China, la ședința Consiliului Olimpic al Asiei de la Muscat de săptămâna trecută.

"Sper că sporturile electronice vor aduce un plus de valoare Jocurilor Asiatice - și sunt sigur că o vor face în viitor, atât la Jocurile Asiatice din 2022 cât și după", a declarat Haider Farman, directorul Jocurilor Asiatice OCA.

E-sportul a fost un eveniment demonstrativ foarte popular la Jocurile Asiatice din 2018 din Jakarta și în 2019 la Jocurile Asiei de Sud-Est din Filipine.

Eforturile de includere a e-sporturilor în Jocurile Olimpice nu prea au dat rezultate până acum, dar pandemia de coronavirus pare să declanșeze o schimbare în acest an, pe măsură ce organizatorii explorează noi idei.

În aprilie, președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a cerut mișcării să investigheze „urgent” versiunile electronice ale sportului și să abordeze producătorii de jocuri.

Pentru a atrage publicul tânăr, luna aceasta breakdance-ul, skateboarding-ul, surfingul și alpinismul sportiv au fost aprobate pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

 

Traducere de Anda Costiuc după rfi.fr