Stadionul din Giuleşti va fi gata până la sfârşitul lunii mai

stadionul giulesti.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a verificat, marţi, stadiul lucrărilor la Stadionul "Valentin Stănescu".

După vizita la viitoarea arenă din Giuleşti, ministrul a subliniat că a primit asigurări din partea constructorilor că această va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai și va fi inaugurată la începutul verii:

"M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară", a precizat Cseke Attila, într-un comunicat al MDLPA.

Stadionul, în valoare de 33,5 milioane de euro, va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, iar stadiul lucrărilor este de 55%.

S-au terminat lucrările la suprastructură, structura metalică de rezistenţă a acoperişului este aproape finalizată, se află în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperişului, se execută lucrări la faţada exterioară, se realizează compartimentări în interior, se lucrează la instalaţiile sanitare, electrice, de ventilaţie şi au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafaţă de joc.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei a vizitat marţi şi arenele „Arcul de Triumf” şi ”Steaua”, ale căror lucrări au fost finalizate şi pentru care a început deja procesul de recepţie, în vederea predării acestora către beneficiari – Ministerul Tineretului şi Sportului și Ministerul Apărării Naţionale.

Amintim, cele trei arene sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin subprogramul "Complexuri sportive", derulat de Compania Naţională de Investiţii, CNI.