Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Wayne Rooney și-a încheiat cariera de fotbalist

wayne rooney 1.jpg

Image source: 
facebook

Fostul atacant al naționalei Anglei și al lui Manchester United a anunţat că îşi încheie cariera de jucător pentru a se dedica total carierei de antrenor, după ce a fost numit pe bănca tehnică la Derby County.

Rooney, în vârstă de 35 ani, era antrenor-jucător interimar al echipei din liga secundă, dar odată cu nominalizarea sa definitivă ca tehnician, a comunicat că nu va mai intra pe gazon și ca fotbalist.

''Să am ocazia să-i urmez lui Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard şi Phillip Cocu este o mare onoare pentru mine, voi face totul pentru această echipă şi pentru fanii noştri'', a spus Rooney.

Derby County este pe locul al 22-lea, antepenultimul în Championship, a doua ligă valorică din Anglia.

Wayne Rooney s-a născut la Liverpool și a debutat în 2002 la echipa locală Everton. Din 2004 până în 2017 a evoluat la Manchester United, pentru care a marcat 183 de goluri în 393 de meciuri, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului.

Este și golgeter-ul all-time al naționalei Angliei, cu 53 de reușite în 120 de selecții.

În 2017 a revenit la Everton, de unde a plecat în 2018 în America, la D.C. United și s-a retras și din prima reprezentativă. Anul trecut a ajuns la Derby County, pentru care a apucat să înscrie de 6 ori în 30 de partide, înainte de a fi numit antrenor principal.


Image source: 
facebook