Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chelsea Londra l-a concediat pe antrenorul Frank Lampard

frank lampard.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Echipa engleză i-a reziliat contractul tehnicianului după o serie de cinci înfrângeri în ultimele opt meciuri din Premier League, în urma cărora formația a coborât pe locul al 9-lea.

Anunțul a fost postat luni pe pagina oficială a grupării de pe „Stamford Bridge”, într-un comunicat de patronu Roman Abramovic:

"A fost o decizie dificilă pentru club, în special pentru că am o relaţie personală excelentă cu Frank şi am cel mai mare respect faţă de el. Este un om de mare integritate şi are cea mai înaltă etică a muncii. Cu toate acestea, în circumstanţele actuale, considerăm este cel mai bine să schimbăm antrenorii", a scris omul de afaceri rus.

Fostul mijlocaș al londonezilor, Frank Lampard a condus-o pe Chelsea până în finala Cupei Angliei şi în Top 4 din Premier League în 2019-2020, la primul lui sezon ca antrenor al echipei la care s-a afirmat ca jucător. Nu a reuşit însă să îmbunătăţească nivelul echipei, deși conducătorii au cheltuit peste 250 milioane de lire sterline pentru cumpărarea de noi fotbaliști.

Demiterea lui Lampard are loc la mai puţin de o zi după ce Chelsea a învins-o pe Luton Town, cu 3-1, în şaisprezecimile Cupei Angliei.

Presei britanică susține că favorit pentru a-l înlocui pe Frank Lampard este germanul Thomas Tuchel, demis la sfârșitul anului trecut de la Paris Saint-Germain.