Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fotbal American: Finala Super Bowl se va juca între Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers

super bowl 2021 a.jpg

Sursa imaginii: 
CNN

Echipa din Kansas City își va apăra titlul de campioană în finala Ligii profesioniste de fotbal american – NFL, pe terenul lui Tampa Bay, la 7 februarie.

Meciurile care au stabilit câştigătoarele celor două conferinţe ale NFL s-au jucat duminică seară, iar Chiefs i-au învins cu 38-24 pe Buffalo Bills, în timp ce Buccaneers au trecut de Green Bay Packers: 31-16.

Gruparea din Missouri va încerca să-şi treacă în palmares al treilea trofeu „Vince Lombardi”, după cele din 1970 şi 2020, iar adversara din Florida vrea să câştige al doilea ei titlu, primul fiind cel din 2002.

De asemenea, Tampa Bay Buccaneers va stabilit cu această ocazie o premieră, fiind prima echipă care va disputa un Super Bowl pe propriul stadion.

În plus, vedeta sa – Tom Brady, va fi primul jucător care va evolua pentru a 10-a oară într-o finală a NFL.

Quarterback-ul de 43 ani va încerca să cucerească cu această ocazie al 7-lea său titlu de campion al Ligii, performanță care i-ar întări statutul de „legendă” al fotbalului american.

El s-a despărţit anul trecut de New England Patriots, la care a jucat timp de două decenii și ar putea deveni al doilea quarteback din istorie care câştigă Super Bowl cu două echipe diferite, după Payton Manning – campion cu Indianapolis Colts în 2007 şi cu Denver Broncos în 2016.

La rândul ei, Kansas City Chiefs mizează starul Patrick Mahomes, în vârstă de doar 25 ani, desemnat MVP-ul competiției în 2018.

Să mai spunem că din cauza restricţiilor impuse pentru limitarea pandemiei de Covid-19, ediţia din acest an a Super Bowl va avea cea mai slabă asistenţă în tribune, cu doar 22.000 de fani.

Se mizează însă pe doborârea unui nou record e audiență TV, Super Bowl fiind, oricum, cel mai vizionat eveniment anual pe continental nord-american.


Sursa imaginii: 
facebook