Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, la 346 de săptămâni consecutive în Top 10 WTA

Simona Halep a ajuns în această săptămână la şapte ani de când se află neîntrerupt în Top 10 WTA. Săptămâna consecutivă cu numărul 346 între cele mai bune jucătoare din lume o găseşte pe Halep aproape de finalul carantinei, la Adelaide, înaintea Australian Open.

Doar Martina Navratilova (1.000), Chris Evert (746), Stefanie Graf (625), Gabriela Sabatini (508), Pam Shriver (458), Arantxa Sanchez-Vicario (429) şi Hana Mandlikova (421) au mai multe săptămâni la rând în Top 10 WTA. Niciuna dintre ele nu se mai află în activitate.

Din rândul jucătoarelor active, Karolina Pliskova (209 de săptămâni la rând, din 12 septembrie  2016) şi Elina Svitolina (173, din 22 mai, 2017) sunt cele mai "apropiate" de Halep.
"Această veste este uriaşă, este o onoare. Asta mă va face să zâmbesc toată ziua, astăzi, poate toată săptămâna”, a declarat Halep, într-un interviu acordat WTA Insider.

Halep a intrat în Top 10 WTA la 27 ianuarie 2014, iar pe locul I WTA a fost 64 de săptămâni.

"Mentalitatea mea de jucătoare a fost tot timpul că trebuie să fiu permanent suficient de bună pentru a obţine rezultate. Nu m-am concentrat pe turnee sau grand slam-uri. M-am concentrat în fiecare săptămână pe muncă, în fiecare an, pentru a mă dedica acestui sport. Tot ce am făcut de când aveam 14 ani a fost pentru tenis, iar accentul meu a fost să văd cât de bună pot fi. Caut perfecţiunea, asta e sigur. Dar, în acelaşi timp, ştiu că perfecţiunea nu există. Aşadar, am putut să-mi accept imperfecţiunea de multe ori şi am încercat să o apropii de perfecţiune. Poate faptul că am tins tot timpul spre perfecţiune m-a făcut să-mi împing limitele mai sus”, a spus sportiva română.