Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: România câștigă la masa verde meciul cu Belgia

rugby_europe_championship.jpg

Rugby Europe Championship
Rugby Europe Championship 2020 a fost sever perturbat de pandemia de Coronavirus
Sursa imaginii: 
Rugby Europe

Rugby Europe a atrinuit României victoria cu 28 - 0 în partida cu Belgia care urma să se joace pe 7 februarie la Craiova în campionatul european (REC2020). Autoritățile belgiene au interzis deplasarea lotului din cauza pandemiei Coronavirus. 

"Belgia a renunțat la joc. Belgia va primi zero puncte, România acordând 5 puncte cu un scor de 28-0. Meciul din play-off dintre ultima clasată a echipei REC2020, care a fost confirmată acum ca Belgia, și Olanda trebuie disputat înainte de 13 iunie 2021.", se spune într-un comunicat Rugby Europe - Federația Europeană de Rugby. 

"Principiile de bază ale calendarului REC 2021, votat de Consiliul de administrație în decembrie, nu se modifică. Prima rundă a meciurilor din 2021 se va juca în weekendul 6/7 martie, iar REC 2021 va continua până în ferestrele internaționale din martie până în iulie." se mai spune în comunicat. 

Meciul, inițial programat pentru 15 martie 2020, a fost reprogramat pentru 1 noiembrie 2020 și apoi pentru 7 februarie 2021. România era pe ultimul loc în clasamentul REC2020 înaintea acestui meci și prin această victorie a evitat meciul play-off cu Olanda, câștigătoarea Rugby Europe Trophy - liga inferioară - care ar fi decis cine rămâne în REC. 

Din REC2020 au rămas de disputat meciurile Spania - Portugalia și Georgia - Rusia, care se vor juca pe 7 februarie la Madrid, respectiv Tbilisi. Georgia este virtual câștigătoare a competiției. 

Cele șase echipe din REC2021 se vor lupta nu doar pentru titlul european, ci vor continua în 2022 competiția pentru cele două locuri calificative la Cupa Mondială din Franța din 2023. Echipa clasată pe locul al treilea în grupa europeană va merge mai departe în turneul intercontinental de recalificare care va desemna ultima din cele 20 de echipe calificate la RWC 2023.