Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Șase Națiuni: Scoția învinge Anglia la Londra după 38 de ani

anglia_scotia.jpg

Anglia 6 Scoția 11
Fundașul Stuart Hogg, căpitanul Scoției, a fost omul meciului
Sursa imaginii: 
PA

Scoția a învins Anglia la Londra cu 11 – 6 în prima rundă a Turneului celor Șase Națiuni, prima victorie pe Stadionul Twickenham din 1983. Franța a învins Italia la Roma cu 50 – 10.

Cel mai vechi meci al rugby-ului inetranțional - 150 de ani de la prima partidă Anglia - Scoția, s-a încheiat cu înfrângerea surprinzătoare a campionilor en titre ai Turneului celor Șase Națiuni. 

Anglia a avut un debut de meci foarte slab, fiind condusă cu 8 – 0 (penalitate mijlocașul la deschidere Finn Russell, eseu aripa Duhab van der Merwe), dar mai important au fost penalizați de 10 ori și numai lipsa de precizie a scoțienilor a evitat un dezastru pentru englezi.

Căpitanul englezilor, mijlocașul la deschidere Owen Farrell a redus scorul din două penalități și scorul la pauză a fost doar 8 – 6  pentru Scoția.

Scoțienii au reluat inițiativa după pauză și după 10 minute de eliminare, Russell a transformat o altă penalitate.

Ultima jumătate de oră a fost dominată tot de scoțieni care s-au mulțumit însă să mențină scorul, în fața unei echipe engleze lipsite de imaginație și în continuare indisciplinată. Scor final Anglia 6 Scoția 11.

Franța – demonstrație de clasă

Franța a învins în mod previzibil Italia la Roma, marcând șapte eseuri față de unul singur al Italiei, iar diferența de 40 de puncte este cea mai netă din 2009 în meciurile dintre cele două echipe.

Antoine Dupont
Antoine Dupont a avut un meci magistral
Sursa imaginii: 
AFP

Dacă italienii au reușit să țină piept francezilor pe înaintare, ei au fost surclasați de liniile dinapoi ale Cocoșului Galic: perechea de mijlocași Antoine Dupont – Mathieu Jalibert a controlat cu măiestrie jocul, centrii Gael Fickou și Atrhur Vincent ai fost creatori și penetranți, iar fundașul Brice Dulin și aripile Teddy Thomas și Gabin Villiere au produs panică în apărarea italiană ori de câte ori au avut balonul.

Cât îi privește pe Azzuri, ei sunt la a 28-a înfrângere consecutivă în Turneul celor Șase Națiuni și nu se întrevede nicio ameliorare în jocul echipei naționale, care nu a mai câștigat un meci în turneu din 2015.

Duminică se joacă ultimul meci al primei runde, Țara Galilor – Irlanda, pe Principality Stadium din Cardiff, cu începere de la 17:00 ora României.