Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Australian Open: Sorana Cîrstea a eliminat o dublă campioană de Grand Slam. "Cred că am făcut meciul perfect"

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a treia a turneului Australian Open după o victorie de senzaţie în faţa cehoaicei Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam. "Cred că am făcut meciul perfect", a declarat Sorana la finalul partidei de pe Margaret Court Arena.

Cîrstea (30 ani, 68 WTA), care a realizat în 2017 cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, optimile de finală, s-a impus după circa două ore de joc (2 h 03 min) cu scorul de  6-4, 1-6, 6-1.

Cehoaica Petra Kvitova (30 de anii, locul 8 WTA) a câștigat de-a lungul carierei 27 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Wimbledon 2011 și 2014). De asemenea, are o finală la Australian Open la ediția din 2019. A adunat doar din premiile din tenis $32.572.604.

”Este o jucătoare extraordinară (n.r. – Petra Kvitova), lovește incredibil mingea - foarte rapid și este extrem de puternică, are o experiență mare, am simțit că pot să o înving, știam că am șanse pentru că o mai învinsesem, iar acum sunt foarte fericită, cred că am făcut meciul perfect”, a declarat Sorana Cîrstea, la interviul de pe teren.

”Cred că ea a meritat setul secund, a lovit mai puternic și eu am avut destule nesincronizări inițial, nu am avut destulă încredere, dar apoi am căutat să lovesc mai aproape de linie și a mers. Acum, cea mai importantă este recuperarea mea după efortul de azi. Să joc două ore la peste 30 de grade, m-a obosit mai mult decât de obicei, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile fără să lovesc o minge de tenis și să joc foarte bine, asta m-a surprins și pe mine”, a mai spus Cîrstea.

În turul următor, Sorana Cîrstea va da peste o altă reprezentantă a Cehiei, Marketa Vondrousova (21 ani, 20 WTA), cap de serie numărul 19.

Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, a atins în premieră turul al treilea la Melbourne, după 6-1, 7-5 cu Rebecca Marino (Canada).

Tot miercuri, Simona Halep, a doua favorită a turneului, va juca în runda a doua contra australiencei Ajla Tomljanovic.