Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Șase Națiuni: Țara Galilor a doua victorie, Scoția la Edinburgh

rees_zammit.jpg

Louis Rees-Zammit
Louis Rees-Zammit a marcat două eseuri pentru Țara Galilor în meciul cu Scoția
Sursa imaginii: 
BBC

Țara Galilor a obținut a doua victorie în două meciuri în Turneul celor Șase Națiuni la rugby, învingând Scoția la Edinburgh cu 25 – 24. Anglia a învins Italia cu 41 – 18.

După marea victorie de săptămâna trecută în fața Angliei la Londra, scoțienii au revenit cu picioarele pe pământ pe peluza înghețată a stadionului Murrayfield unde indisciplina i-a costat scump, așa cum i-a costat și pe irlandezi în prima rundă în fața acelorași galezi.

Și totuși, în minutul 26 scoțienii conduceau cu 17 – 3 și păreau să îndrepte către o victorie facilă, dar galezii s-au agățat și au reușit să reducă scorul prin tânăra aripă de 20 de ani, Louis Rees-Zammit, care a marcat un eseu. Scor la pauză 17 – 8 pentru Scoția.

După pauză au urmat două momente care au decis practic soarta meciului. Mai întâi au marcat galezii un e seu, după care scoțienii au avut un eseu anulat pe motiv de obstrucție - paravan în fața jucătorului care a marcat încercarea.

În minutul 54, la scorul de 17 – 15, pilierul Zander Ferguson a fost eliminat din joc pentru exact aceeași infracțiune pentru care flankerul irlandez Peter O’Mahony a primit cartonașul roșu în meciul cu Țara Galilor: venit în viteză să se lege într-un “ruck”, pilierul scoțian a făcut contact cu capul pilierul galez Wyn Jones.

Rămași în 14, scoțienii au încasat un alt eseu, dar au replicat imediat prin căpitanul lor, fundașul Stuart Hogg, care a marcat al doilea său eseu în acest meci și au preluat conducerea cu 24 – 20.

În minutul 70, Rees-Zammit a primit un balon la jumătatea terenului pe partea dreaptă, a sprintat 20 de metri cu balonul pe lângă tușă după care a șutat peste Hogg, a prins un rebond favorabil și a plonjat în but, marcând eseul victoriei: Scoția 24 Țara Galilor 25.

Anglia – victorie lejeră cu Italia

După înfrângerea de săptămâna trecută, Anglia a revenit pe Twickenham, cu câteva schimbări în XV-le de start, obținând o victorie clară, 41 – 18 (6 – 2) în fața Italiei.

Jonny May
Jonny May a marcat un eseu cu un plonjon acrobatic
Sursa imaginii: 
Getty Images

Azzuri au început meciul foarte bine marcând primul eseu, dar treptat englezii s-au impus pe înaintare și au jucat mult mai bine decât în meciul cu Scoția pe liniile dinapoi unde “the back three” – fundașul și cele două aripi – Elliott Daly, Anthony Watson și Jonny May, au marcat fiecare câte un eseu.

Italienii, a căror linie dinapoi a conținut din nou mulți tineri, au înregistrat a 29-a înfrângere consecutivă în Turneul celor Șase Națiuni și e greu de văzut unde și când va veni prima lor victorie după această serie neagră fără precedent.

Ultimul joc al celei de-a doua runde are loc duminică la 17 (ora României) pe stadionul Aviva din Dublin, unde Italia întâlnește Franța.