Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Halep, în sferturi la Australian Open, unde o așteaptă Serena Williams

halep_61.jpg

Image source: Facebook/Simona Halep

Simona Halep trece de poloneza Iga Swiatek în optimile de la Australian Open și obține un bilet pentru sferturi, acolo unde o așteaptă deja Serena Williams.

Halep s-a impus în fața lui Swiatek cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4. Australian Open este primul mare Grand Slam al anului.

Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineață, în optimile de finală ale turneului de la antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15.

Cele două se întâlniseră de două ori anterior, victoriile fiind împărțite. În 2020, poloneza a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la openul francez. Întâlnirea anterioară a avut loc tot la Roland
Garros, în 2019.

Jucătoarele de tenis Serena Williams (SUA, 11 WTA, favorită nr. 10), Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA, favorită nr. 3) şi Su-Wei Hsieh (Taiwan, 71 WTA) s-au calificat în sferturile turneului Australian Open.

Williams a trecut în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-4, în două ore şi zece minute, de belarusa Arina Sabalenka (7 WTA, favorită nr. 7). Williams a reuşit 9 aşi pe parcursul meciului, faţă de 4 ai adversarei sale, dar a comis şi 8 duble greşeli, belarusa făcând doar 4.

Naomi Osaka, considerata in acest moment favorita la titlu, a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe Garbine Muguruza (Spania, 14 WTA, favorită nr. 14), 4-6, 6-4, 7-5. În mai puţin de două ore, cât a durat partida, nipona a avut 11 aşi (8 pentru Muguruza) şi a comis 4 duble greşeli, faţă de doar două ale ibericei.