Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: Lotul Franței în izolare, antrenorul este pozitiv

galthie.jpg

Fabien Galthie
Antrenorul Franței, Fabien Galthie, este suspectat de infecție cu Coronavirus
Sursa imaginii: 
Icon Sport

Lotul echipei naționale de rugby a Franței a intrat în izolare, ca urmare a testului pozitiv al antrenorului Fabien Galthie și al unui alte membru al personalului tehnic. Franța urmează să joace cu Scoția în Turneul celor Șase Națiuni. 

Un membru al personalului tehnic al lotului a avut un rezultat pozitiv în timpul testelor PCR efectuate luni seara în cantonamentul de la Linas-Marcoussis. Rezultatul testului lui Fabien Galthié s-a dovedit a fi suspect, iar marți noul test s-a dovedit pozitiv.

În urma testelor PCR efectuate luni seara toți jucătorii au dat rezultate negative.În conformitate cu protocolul de sănătate, toți membrii echipei și conducerii Franței au fost izolați începând de marți.

"Interacțiunile sunt limitate la maximum” specifică comunicatul de presă al Federației Franceze de Rugby (FFR). Un test suplimentar efectuat la Centrul Național de Rugby va fi efectuat miercuri dimineață pentru întregul lot selecție. Testele se vor desfășura și acasă vineri, precum și duminică seara la Centrul Național de Rugby în timpul reunirii lotului.

Franța are următorul meci din Turneul celor Șase Națiuni cu Scoția pe 28 februarie pe Stade de France la Paris. Francezii sunt pe primul loc după două runde în clasament cu 9 puncte, după victoriile cu Italia (50 - 10) și Irlanda (15 - 13), ambele partide disputate în deplasare.

Anul trecut, Turneul celor Șase Națiuni, început în februarie, a fost întrerupt în martie din cauza pandemiei de Coronavirus și a fost încheiat pe 30 octombrie.