Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep coboară o poziție în clasamentul WTA, dar se menține pe podium

Simona Halep ocupă de astăzi locul 3 WTA, în coborâre cu o poziție, după ce japoneza Naomi Osaka a câştigat Australian Open Românca are 7.255 de puncte, la o distanță importantă de liderul mondial Ashley Barty.

Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, fiind învinsă în faza respectivă de Serena Williams.

Simona coboară un loc în clasamentul WTA, fiind acum pe 3. Sportiva din Constanța are 7.255 de puncte.

După ce a triumfat la Australian Open, Osaka este noul număr 2 mondial la zi, cu 7.835 de puncte. Lider WTA este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu un avans considerabil față de urmăritoare. Ea are 9.186 de puncte.

Jucătoarea americană Serena Williams a revenit în Top 10 WTA, după ce a evoluat în semifinalele AusOpen. Ea a urcat de pe locul 11 pe locul 7, cu 4.915 puncte.

Pe lângă Halep, România mai are patru jucătoare în Top 100 WTA. Sorana Cărstea (30 de ani) a urcat un loc după Australia Open și e pe 67, iar Irina Begu (30 de ani) e pe 72, după o urcare de două poziții.

Pe locul 60 este Patricia Țig (26 de ani), care a cedat patru locuri, în timp ce Ana Bogdan (28 de ani) este pe locul 100 WTA, după ce a pierdut și ea tot patru poziții.