Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tiger Woods a fost operat la picioare și și-ar putea încheia cariera după accidentul auto de lângă LA

tiger woods.jpg

Image source: 
facebook

Superstarul golfului profesionist, unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport, riscă să pună capăt carierei la 45 de ani, după gravele leziuni la picioare, suferit în timpul accidentul rutier.

Medicii americani s-au declarat rezervați, deocamdată, în privința unei posibile reveniri pe gazon, după intervenţia chirurgicală Woods, pentru multiplele fracturi deschise la picioare, cu inserarea unei tije metalice la tibie şi şuruburi, pentru consolidarea oaselor şi gleznei, anunță AFP.

Amintim, accidentul s-a produs marţi, când sportivul a ieşit de pe şosea şi s-a rostogolit de mai multe ori, în timp ce circula singur la volanul maşinii sale, în apropiere de Los Angeles. Echipele de salvare au fost nevoite să folosească un instrument specializat pentru a-l extrage din automobil, acesta fiind transportat apoi la un spital din zonă.

Șeriful din comitatul Los Angeles a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanţele.

Tiger Woods a mai trecut prin momente dificile în ultimii ani, fiind considerat pierdut pentru golf şi chiar incapabil să meargă, dar a reuşit în 2019 una dintre cele mai improbabile reveniri din istoria sportului.

Superstarul golfului a suferit mai multe operaţii la spate şi s-a confruntat din nou cu probleme lombare înaintea accidentului de marţi. Ultima sa victorie datează din octombrie 2019, o eternitate pentru cel care a dominat cu autoritate acest sport, o lungă perioadă.

În palmaresul său sunt 15 titluri de Grans Slam, cu trei mai puţine decât mentorul său Jack Nicklaus, şi 82 de titluri PGA, un record pe care îl împarte cu compatriotul său Sam Snead.

Totuși, atunci când a revenit în competiţie, în ianuarie 2018, după mai multe încercări eşuate şi patru operaţii la spate, Woods a avut mari îndoieli. Incapabil să meargă o vreme, prăbuşit în adâncurile clasamentului mondial, deprimat, el a luat în calcul o încheiere a carierei sportive.

Considerat un fenomen de precocitate în sport, Tiger Woods a devenit cel mai tânăr câştigător al Mastersului, cel mai tânăr număr unu mondial şi cel mai tânăr jucător de golf care a câştigat 50 de turnee în circuitul nord-american. Între 1996 şi 2008 a dominat categoric acest sport, cucerind 14 titluri de Mare Şlem.

Începând din 2009, el s-a confruntat cu probleme pe plan personal, după dezvăluirea numeroaselor sale infidelităţi, care au dus la despărţirea de soţia sa, modelul suedez Elin Nordegren, cu care are doi copii.

După acest imens scandal, imaginea sa a fost puternic afectată, însă americanul nu a renunţat, iar în 2013 reuşeşte să devină din nou cel mai bine plătit sportiv din lume, potrivit revistei Forbes, care estimează că Woods a adunat peste 1,5 miliarde de dolari de la debutul său ca profesionist, în 1996.

Apoi au urmat problemele fizice care i-au perturbat cariera campionului din Statele Unite. El a efectuat prima dintre cele patru operaţii la spate în 2014. Afectat de această nouă lovitură, Woods începe să alimenteze din nou prima pagină a presei de scandal, fiind arestat după ce a adormit la volanul maşinii sale, sub influenţa unui cocktail de droguri şi antidepresive, într-o seară de mai din 2017, în Florida.

A trecut însă şi peste acest episod, reuşind să se ridice din nou şi să câştige în 2019 al cincilea Masters din cariera sa. Însă, anul trecut în ianuarie, a fost operat din nou la spate, pentru a-şi fi îndepărtat un fragment de disc, care îi afecta un nerv. Nicio dată nu a fost fixată pentru revenirea sa în circuitul profesionist, care rămâne acum în suspans.

Deocamdată, poliţia californiană a precizat că nu s-a găsit nicio dovadă care să sugereze că Tiger Woods conducea sub influenţa drogurilor, medicamentelor sau alcoolului în momentul accidentului.