Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: Franța - Scoția amânat, jucători francezi infectați

scotia_franta.jpg

Imagine din meciul Scoția - Franța din martie 2020
După 11 luni Turneul celor Șase Națiuni este din nou perturbat de pandemia de Coronavirus
Sursa imaginii: 
Icon Sport

Reuniți într-o ședință extraordinară joi dimineață, liderii comitetului Turenului celor 6 Națiuni la rugby au decis să amâne Franța Scoția programată inițial pentru duminică la 17 ora României. În lotul Franței au fost depistați pozitivi cu Coronavirus numeroși jucători, precum și membri ai personalului tehnic.

Informațiile prezentate de site-ul Rugbyrama ar trebui oficializate în această seară printr-un comunicat de presă. decizia survine după ce aseară un al 11-lea jucător a testat pozitiv, printre cei infectați numărându-se și antrenorul principal, Fabien Galthie, alături de căpitanul și flankerul Charles Ollivon și marea vedetă a echipei, mijlocașul la grămadă, Antoine Dupont.

Sunt foarte puțin șanse ca această restanță din a treia rundă a Turneului celor Șase Națiuni să se joace în weekend-ul următor, când în mod nornal era pauză. Nu e clar când va putea fi găsită o dată într-un calendar competițional deja bulversat de pandemia de Coronavirus.

Ediția de anul trecut a Turneului celor Șase Națiuni a fost oprită în luna martie și s-a încheiat pe 31 octombrie, cu victoria Angliei.

Sâmbătă sunt programate două meciuri din runda a treia: Italia - Irlanda (16:15 la Roma) și Țara Galilor - Anglia (18:45 la Cardiff).

După două runde în fruntea clasamentului se află Franța și Țara Galilor cu câte 9 puncte, Anglia 6, Scoția 5, Irlanda 2 și Italia 0.