Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Președintele LPF – Gino Iorgulescu intervine în conflictul cu FRF

gino iorgulescu.jpg

Sursa imaginii: 
lpf.ro

Conducătorul Ligii Profesioniste de Fotbal a intervenit în scandalul cu Federația Română de Fotbal și a dat detalii privind motivele acestuia.

Una dintre disputele dintre cele două foruri are ca motiv introducerea sistemului de arbitraj video în Liga 1.

LPF și FRF se acuză reciproc de interese ascunse în privința aducerii VAR-ului în competiția internă.

Președintele Ligii, care până acum a lăsat această dispută în sarcina secretarului general Justin Ștefan, susține că este deranjat de atacurile venite din partea Federației Române de Fotbal și consideră că între cele două foruri ar trebuie să existe un dialog constant.

De asemenea, Gino Iorgulescu atrage atenția că FRF dorește să coordoneze proiectul de implementare a sistemului VAR, asta deși FIFA recomandă ca LPF să se ocupe de acesta:

Consider că între cele două entități care conduc fotbalul românesc trebuie să existe un dialog permanent. Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Nu înțeleg cui îi folosesc aceste contre repetate între noi și FRF. Mi se reproșează aparițiile sporadice în mass media. Să lămurim și subiectul ăsta. Justin Ștefan este Secretarul General al LPF, este o persoană care se bucură de tot sprijinul meu. Cine își închipuie că Justin vorbește fără să se consulte cu mine, se înșală. Justin vorbește în numele LPF pentru că are această calitate și, mai mult, exprimă întocmai poziția instituției pe care o reprezintă.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1”, a declarat Gino Iorgulescu, pentru „PlaySport”.