Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arena Națională ar putea primi suporteri în tribune la EURO 2020

arena.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Stadionul National Arena

Comitetul Interministerial pentru Campionatul European de fotbal a discutat, miercuri, scenariile de acces al publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală la fiecare meci.

Forul european a reiterat ideea păstrării formatului inițial al competiției, cu 100 de zile înainte de debutul turneului UEFA Euro 2020, format cu 12 orașe-gazdă, printre care și București.

Autoritățile române au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile EURO în proporție de 25% din capacitatea totală a Arenei Naționale.

Astfel, miercuri în cadrul ședinței Comitetului Interministerial EURO 2020 s-a discutat evaluarea scenariului de acces al publicului la meciurile de la București.

Au participat Raed Arafat, secretar de stat la MAI, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și a reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Ministerului Internelor și al celui de Externe, iar comitetul a ajuns la un consens, decizând că în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de un sfert din capacitatea totală.

Prin urmare, autoritățile medicale, împreună cu cele de asigurare a ordinii publice, vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020.

Acest plan consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autoritățile române și va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la București.