Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arbitrul Sebastian Colţescu, suspendat până la vară după incidentul de la partida PSG - Istanbul Bașakșehir

Arbitrul român nu va mai fi delegat la niciun meci până la finalul sezonului, după incidentul de la întâlnirea PSG - Istanbul Bașakșhir, anunță cotidianul L'Équipe.

Comisiile UEFA au considerat că Sebastian Colțescu a avut un comportament nepotrivit când a identificat un jucător în funcție de culoarea pielii.

Forul fotbalistic continental a anunțat luni că arbitrul român nu va mai arbitra până la finalul lunii iunie, iar asistentul Octavian Șovre a primit doar un avertisment.

De asemenea, Pierre Webó, fotbalistul vizat de cuvintele folosite de Colțescu, a fost suspendat pentru un meci pentru „conduită nesportivă”.

Amintim, Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, în timpul meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Bașakșehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica un fotbalist al echipei turce.

Dialogul a fost auzit de Pierre Webó, antrenorul secund și jucător al turcilor, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, ce a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă. În urma unei analize amănunțite, Sebastian Colțescu a fost achitat pentru acuzația de rasism, fiind obligat însă să urmeze în următoarele luni un curs de conduită corectă pe terenurile de fotbal.