Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roger Federer a fost eliminat în sferturi la Doha, după ce a avut minge de meci

Tenismanul elvețian a fost învins de georgianul Nikoloz Basilashvili într-o partidă de trei seturi.

Întors în circuitul profesionist după o pauză de 13 luni, Roger Federer a avut parte de un adversar dificil în sferturile turneului de la Doha. Nikoloz Basilashvili a profitat de inexactitățile din jocul elvețianului, și-a controlat foarte bine emoțiile în momentele importante ale partidei: a salvat o minge de meci în setul trei și s-a impus după o oră și 50 de minute de joc, scor: 3-6, 6-1, 7-5.

Câștigător de trei ori la Doha, în 2005, 2006 și 2011, Federer a trimis multe lovituri câștigătoare de pe linia de fund și s-a impus în primul set grație break-ului din al patrulea game. Basilashvili – Georgia, 42 ATP, a avut un răspuns pe măsura numelui adversarului, a servit șapte ași în setul secund și a împins partida în act decisiv după ce a câștigat de două ori la retur.

Cel de-al treilea set a fost unul foarte echilibrat. După șase game-uri în care cei doi nu au avut emoții la serviciu, Roger a rezistat eroic în al șaptelea game salvând trei mingi de break. Federer a fost foarte aproape de victorie, însă nu a reușit să fructifice mingea de meci avută la retur (la scorul de 5-4, 40-30), iar Basilashvili a obținut biletul pentru runda următoare gestionând excelent ultimele două game-uri.

Amintim, de la ultimul meci oficial disputat înaintea turneului de la Doha, Federer a trecut prin două operații la genunchi.

Acum, în semifinale, Nikoloz Basilashvili se va duela cu americanul Taylor Fritz – 33 ATP, care a trecut de canadianul Denis Shapovalov – 11 ATP, favorit 4, scor: 5-7, 6-3, 7-5.