Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România joacă din nou în deplasare cu Portugalia după un an

portugalia_romania_2020.png

Portugalia 22 România 11
Portugalia a învins România cu 22 - 11 în cel mai recent meci disputat la Lisabona
Sursa imaginii: 
Rugby Europe TV

Echipa României joacă sâmbătă cu Portugalia la Lisabona, în a doua rundă a Rugby Europe Championship. Meciul contează și pentru grupa europeană de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023 (RWC 2023).

Ambele echipe au pierdut meciul inaugural, Portugalia acasă cu marea favorită Georgia, 16 - 29 după ce Os Lobos conduceau cu 16 – 13 la pauză, în timp ce România a pierdut cu Rusia la Soci, cu 13 – 18, după ce Stejarii conduceau cu 10 – 6 la pauză.

O înfrângere în acest meci poate afecta serios șansele de calificare directă la RWC 2023 pentru oricare echipă pierde. Din această grupă din care mai fac parte Spania și Belgia sau Olanda se califică direct primele două clasate, după turneul tur – retur din 2021 și 2022, iar Georgia fiind mare favorită pentru ocuparea primului loc calificativ, lupta se va da pentru locul al doilea.

Antrenorul principal al Stejarilor Andy Robinson nu poate uita înfrângerea de anul trecu 11 – 22 cu Os Lobos.

Echipa României pentru meciul cu Portugalia
Antrenorul Andy Robisnon a operat patru schimbări în pachetul de înaintași față de meciul cu Rusia
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

Băieții au muncit din greu săptămâna aceasta și acesta este felul în care așa îmi place să lucrez, să-i împing din greu, dar ei sunt pregătiți să joace împotriva Portugaliei. Vom fi pregătiți mental să o luăm de la capăt sâmbătă.

Portugalia ne-a bătut ultima dată când am jucat acolo și le-am rămas datori, deoarece performanța noastră a fost dezamăgitoare atunci și am simțit că nu am dat tot ce am putut, așa că avem nevoie de o performanță bună sâmbătă.

Este un joc pe care credem că suntem capabili să-l câștigăm. Ei au o echipă foarte bine antrenată, joacă un rugby deschis și sunt foarte fluizi în modul în care joacă, în plus au o experiență franceză pe care o aduce de pildă mijlocașul lor la grămadă, de exemplu, care  joacă la Pau și este remarcabil.


Samuel Marques
Mijlocașul la grămadă al Portugaliei, Samuel Marques, joacă la Pau în prima ligă a Franței
Sursa imaginii: 
Samuel Marques Facebook

Avem oameni extraordinari, dar tocmai am organizat o performanță de echipă sâmbătă, așa că acesta este punctul central împotriva Portugaliei." a declarat antrenorul principal al României, Andy Robinson, la Rugby Europe.

"Au trecut zilele când consideram meciul cu Portugalia un mic interludiu amuzant în drum spre un alt titlu european. Acum Portugalia, antrenată de fostul internațional francez Patrice Lagisquet este o forță demnă de respect și admirație. Modul în care au jucat cu Georgia n runda precedentă dovedește atât progresul pe care l-au făcut cât și ambițiile lor. A venit momentul să lăsăm inhibițiile deoparte și să începem să jucam la un nivel superior, altfel ne așteaptă mari dezamăgiri.", declarat la RFI comentatorul de rugby Chris Thau. 

Antrenorul Andy Robinson a efectuat patru schimbări în pachetul de înaintași față de XV-le care a început meciul cu Rusia: ambii pilieri sunt noi, Alexandru Savin și Alexandru Gordaș, care-i înlocuiesc pe Ionel Badiu și respectiv Alexandru Țăruș, Ionuț Mureșan îl înlocuiește în linia a II-a pe Marius Antonescu, iar pe postul de flanker pe partea deschisă Cristi Chirică îi ia locul lui Dragoș Ser.

Meciul se joacă pe stadionul Jamor, sâmbătă cu începere de la orele 13 (15:00 la București). Spania întâlnește Georgia la Madrid, duminică cu începere de la 12:45 ora României. În clasamentul actual World Rugby România se afșă pe locul 19, iar Portugalia pe 21.