Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elisabeta Lipă a fost realeasă la conducerea Federației Române de Canotaj

Cea mai titrată canotoare din istoria acestui sport a fost realeasă în funcția de președinte al forului român de specialitate, pentru încă 4 ani, în Adunarea Generală ce a avut loc vineri la Târgu Mureș.

Elisabeta Lipă va începe cel de-al patrulea mandat de președinte al Federației, iar sub conducerea Elisabetei Lipă, canotajul românesc a revenit în vârful clasamentelor cu performanțe extraordinare la nivel european și mondial.

Ca un scut rezumat al ultimul ei mandate, în anul 2017, canotorii români au adus României 31 de medalii, dintre care 20 de aur. În 2018, sportivii au câștigat 35 de medalii la întrecerile internaționale la categoriile juniori, tineret și seniori, dintre care 18 de aur. Anul 2019 a adus României la Canotaj 24 de medalii, dintre care 12 de aur. Și în 2020, în ciuda impedimentelor cauzate de pandemie, sportivii Federației Române de Canotaj au făcut performanță, aducând acasă 23 de medalii, dintre care 14 de aur.

Mă bucur enorm că am șansa de a conduce Federația Română de Canotaj încă 4 ani. În special că anul acesta este unul extrem de important. Urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo și numeroase competiții internaționale de unde sunt sigură că sportivii noștri se vor întoarce triumfători. Le mulțumesc pentru acest vot de încredere tuturor structurilor și membrilor afiliați Federației Române de Canotaj și le urez mult succes și de acum înainte antrenorilor, staff-ului tehnic și sportivilor. Țin să le mulțumesc în mod special și tuturor partenerilor și sponsorilor Federației”, declară Elisabeta Lipă.

În ultimii ani, mi-am dorit să se pună accent nu doar pe Lotul de Seniori, ci și pe Loturile de Juniori și Tineret. Acest lucru s-a întâmplat, iar rezultatele extraordinare nu au întârziat să apară. Avem canotori extrem de valoroși în toate loturile și numărul impresionant de medalii obținute de ei în ultimii ani demonstrează acest lucru. De asemenea, dăm o foarte mare importanță bazelor de pregătire din țară, adevărate pepiniere de sportivi cu potențial de a deveni campionii de mâine. Sunt convinsă că, și de acum înainte, Federația Română de Canotaj va continua să facă performanță și să le ofere românilor numeroase motive de mândrie”, adaugă Elisabeta Lipă, după realegerea la conducerea canotajului românesc.