Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Șase Națiuni: Țara Galilor are șansa câștigării unui Mare Șlem

italia_tara_galilor.jpg

Italia 7 Țara Galilor 48
Galezii au marcat șapte eseuri împotriva Italiei la Roma
Sursa imaginii: 
PA

Țara Galilor are patru victorii din patru meciuri și poate câștiga Marele Șlem dacă învinge Franța sâmbătă la Paris. În ultimul meci al rundei a patra Irlanda a învins Scoția la Edinburgh cu 27 – 24.

Galezii au învins în mod scontat Italia la Roma cu 48 – 7 marcând șapte eseuri și dacă înving Franța pe Stade de France vor câștiga al cincilea Mare Șlem în 16 ani.

Francezii mai au o șansă teoretică de a câștiga turneul dacă înving Țara Galilor și câștigă meciul restanță cu Scoția, cel puțin unul dintre ele cu bonus ofensiv, iar galezii nu obțin niciun punct de bonus în meciul direct.

În ultimul meci al rundei a patra Irlanda a învins Scoția după un meci extrem de deschis în care scoțienii, conduși la un moment dat cu 24 – 10, au marcat două eseuri transformate și au egalat la 24, dar căpitanul irlandezilor, mijlocașul la deschidere Jonny Sexton a obținut victoria în minutul 77 dintr-o penalitate în unghi pe stânga.

După patru runde clasamentul arată astfel:

  1. Țara Galilor 19 puncte, 2. Irlanda 11, 3. Franța 10, 4. Anglia 10, 5. Scoția 6, 6. Italia 0

În ultima rundă sâmbătă 20 martie au loc meciurile:

Scoția – Italia (16:15 ora României)

Irlanda – Anglia (18:45)

Franța – Țara Galilor (22:00)

În Rugby Europe Championship, runda a doua, Georgia a învins Spania la Madrid cu 25 – 19 și ocupă primul loc în clasament cu 9 puncte, urmată de România cu 5, Rusia 4, Spania și Portugalia cu 1 punct. Sâmbătă au loc meciurile Georgia – Rusia (12:00) și România – Spania (15:00).