Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Handbal: Tricolorele ratează calificarea la Olimpiada de la Tokyo

neagu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Federația Română de Handbal

Regrete imense! Naționala feminină de handbal a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși a învins, duminică, Muntenegru, în ultima partidă a turneului preolimpic.

Echipa națională de handbal a României s-a impus în fața Muntenegrului, scor 28-25, dar ratează calificarea la Olimpiada de la Tokyo, ediția 2021, din cauza golaverajului.

Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru România, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 3, Sonia Seraficeanu 3, Laura Moisă 2, Cristina Florica 1. Denisa Dedu a apărat 4 şuturi.

„Chiar dacă am câștigat azi, nu suntem fericite, încercăm să ținem capul sus pentru că există viitor în handbal și îmi doresc ca fetele să creadă în acest vis”, a declarat Laura Pristăvița.

Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri, după ce Neagu&co a pierdut, sâmbătă seara, primul joc, cu Norvegia, scor 24-29.

Așadar, după turneele preolimpice din weekend, s-au calificat la Olimpiadă Muntenegru și Norvegia, alături de Spania, Suedia, Ungaria, Rusia. Acestea se alătură echipelor deja calificate, adică Japonia, Franţa, Brazilia, Coreea de Sud, Angola şi Olanda.

Jocurile Olimpice vor începe pe 23 iulie. Jocurile paralimpice urmează o lună mai târziu, din 24 august. Accesul spectatorilor din străinătate va fi interzis, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus.

Organizatorii au declarat că situația Covid-19 din Japonia și multe alte țări, restricțiile globale de călătorie și apariția unor noilor tulpini ale virusului au dus la decizie, iar cumpărătorii de bilete își vor primi banii înapoi.