Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Monica Niculescu s-a accidentat și s-a retras din primul tur al calificărilor la Miami

monica niculescu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Monica Niculescu

Jucătoarea română de tenis, noul căpitan-jucător al echipei de Fed Cup, a fost eliminată în primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami, ea abandonând din motive medicale în setul al 2-lea al meciul cu rusoaica Liudmila Samsonova.

În momentul în care a decis să abandoneze, Monica Niculescu conducea cu 1-0 la seturi.

Aflată pe locul al 152-lea WTA, ea a fost prima jucătoare de tenis din România intrată în cursa de calificare pe tabloul principal la Mastersul de tenis feminin de la Miami, dotat cu premii totale de 3,2 milioane de dolari.

Niculescu a câștigat primul set în mod categoric cu 6-2, în 40 de minute de joc, după ce i-a luat rusoaicei trei break-uri.

În setul secund, Samsonova a câștigat primele 3 game-uri, la 0-3 Monica solicitând intervenția medicului. Din păcate, nu a mai reușit să ducă partida la bun sfârșit, abandonând după jucarea game-ului 4 din al doilea set.

O altă reprezentantă a României aflată în faza calificărilor pe tabloul principal este Mihaela Buzărnescu (137 WTA), care o întâlnește luni seara pe canadianca Leylah Fernandez (72 WTA).

Pe tabloul principal al turneului participă direct Irina Begu (74 WTA), care o va întâlni în primul tur pe Anna Kalinskaia (115 WTA, Rusia), Sorana Cîrstea (66 WTA), care se confruntă cu Katrina Scott (443 WTA, SUA) și Simona Halep (3 WTA), care va evolua direct în turul doilea al competiției din Florida.