Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irina Begu a fost eliminată din primul tur la Miami

Irina-Camelia Begu, a 74-a în clasamentul mondial, a părăsit turneul WTA de la Miami încă din prima rundă, învinsă în două seturi de rusoaica Anna Kalinskaya – 115 WTA.

Jucătoarea română de tenis a cedat după aproape două ore de joc, scor 6-4, 7-5, în fața adversarei beneficiară a unui wild card. Meciul a fost unul foarte echilibrat, singurul break fiind reușit de Kalinskaya în primul game.

Doar pentru prezența în primul tur al competiției din Florida, Begu va primi un cec în valoare de 10.000 de dolari și 10 puncte în clasamentul WTA.

România va mai fi reprezentată pe tabloul principal de trei jucătoare: Simona Halep – primită direct în manşa a doua, Sorana Cîrstea, calificată în turul secund – o va întâlni pe Anett Kontaveit şi Mihaela Buzărnescu, care se va lupta în primul tur cu jucătoarea franceză Caroline Garcia.

Competiția de la Miami (23 martie - 3 aprilie) face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de 3.260.190 de dolari.

Turneul se dispută pe hard, iar la start pe tabloul principal sunt 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty, în 2019, în timp ce Simona Halep a ajuns până în faza semifinalelor: 5-7, 1-6, contra Karolinei Pliskova din Cehia.