Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ştafeta flăcării olimpice a pornit. Ceremonie fără spectatori

tokyo.png

Sursa imaginii: 
Captură ecran olympicchannel.com

Ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat joi la Fukushima (nord-estul Japoniei), în absenţa publicului, transmiteAFP.

Torţa metalică de culoare roz-aurie, al cărei vârf are forma unei flori de cireş, a fost aprinsă în cursul dimineţii în interiorul simbolicului complex sportiv J-Village, care a servit drept bază pentru operaţiunile de salvare după catastrofa nucleară din 11 martie 2011.

Cu ocazia ceremoniei de lansare a ştafetei, preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a afirmat că speră ca flacăra olimpică să fie "o rază de lumină la capătul tunelului".

"Această mică flacără nu şi-a pierdut speranţa şi a aşteptat această zi ca un mugur de cireş pe punctul de a înflori", a adăugat aceasta.

Dar publicul va putea urmări doar de la distanță parcursul flăcării, care va trece prin 47 de departamente în Japonia, înainte de ajunge la Stadionul naţional din Tokyo pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 23 iulie.