Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Șase Națiuni: Țara Galilor campioană, ultimul meci Franța 23 Scoția 27

franta_scotia.jpeg

Franța 23 Scoția 27
Scoțienii au venit la Paris cu dorința de a obține victoria
Sursa imaginii: 
Scottish Rugby Twitter

Scoția a învins Franța la Paris cu 27 – 23 în ultimul meci restanță din Turneul celor Șase națiuni la rugby, victoria finală revenind Țării Galilor. Franța s-a clasat pe locul 2, iar Irlanda pe 3.

Franța putea câștiga turneul dacă învingea Scoția la o diferență de cel puțin 21 de puncte și marca cel puțin patru eseuri pentru a-i egala la puncte pe galezi în clasament și a depăși cu 1 diferența dintre punctele marcate și cele primite.

Dar scoțienii au venit la Paris cu dorința de victorie pe care au obținut-o pentru prima oară în fața XV-lui Cocoșului Galic pe Stade de France pentru prima oară din 1999, după ce în runda inaugurală învinseseră Anglia pe Twickenham la Londra pentru prima oară din 1983.

Scoția a fost mai bună pe înaintare și toate artificiile pe liniile dinapoi ale francezilor au fost inutile. Cu cronometrul pe roșu, la scorul de 23 – 20 în favoarea lor, fundașul Brice Dulin a încercat să atace din propriul 22 în încercarea de a marca eseul bonus, în loc să șuteze în afara terenului pentru încheierea meciului.

A fost placat și în urma ruck-ului rezultat scoțienii au obținut o penalitate, au șutat în margine și după 20 de faze ale înaintașilor respinse cu disperare de apărarea franceză balonul a ajuns pe aripa stângă la Duhan van der Merwe a intrat în but și a marcat fără prea mari probleme, milocașul la deschidere Adam Hastings a transformat, stabilind scorul final: Franța 23 Scoția 27.

Clasamentul final arată astfel:

  1. Țara Galilor 20 de puncte
  2. Franța 16
  3. Irlanda 15
  4. Scoția 15
  5. Anglia 10
  6. Italia 0