Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România – Germania: 0-1 în preliminariile Cupei Mondiale din 2022

nita 1.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Nita1FlorinOfficial

Echipa națională de fotbal a pierdut meciul cu germanii de pe „Arena Națională”, în care portarul Florin Niță a fost cel mai bun jucător al „tricolorilor”, contribuind decisiv la evitarea unei înfrângeri mai clare.

Golul victoriei Germaniei a fost marcat în minutul 16 de Serge Gnabry, după o pasă de la Havertz, plecat de la limita offside-ului. Tot portarul Niță a ieșit în evidență în ultimele 10 minute, când a respins spectaculos alte două șuturi ale lui Timo Werner.

Spre finalul partidei, „tricolorii” au reușit să își creeze două faze periculoase în careul nemților, dar nu au reușit să puncteze.

În urma aceastei înfrângeri, România ocupă locul al 4-lea în Grupa J, cu 3 puncte, primele două locuri fiind ocupate la egalitate de Germania și Armenia cu câte 6 puncte. Pe poziția a 3-a se află Macedonia de Nord, care a câștigat cu 5-0 cu Liechtenstein. De asemenea, în aceași grupă. Armenia a depășit cu 2-0 Islanda. România va juca următorul meci miercuri, de la ora 19:00, cu Armenia, în deplasare.

Mai trebuie spus că lotul selecționatei pregătite de Mirel Rădoi are o cotă de piață de 93.95 de milioane de euro, conform Transfermarkt, de 10 ori mai puțin decât al Germaniei, care valorează 929.50 de milioane de euro.