Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipa națională de fotbal a pierdut cu 2-3 în Armenia în preliminariile Cupei Mondiale

radoi.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

„Tricolorii” pregătiți de Mirel Rădoi au cedat dramatic la Erevan, după ce au fost conduși cu 1-0 și au avut apoi 2-1 până în minutul 87.

În partida din Armenia, jucată cu 4.300 de suporteri în tribune, scorul a fost deschis de Spertsyan în minutul 56, apoi Cicâldău a marcat de două ori în minutele 62 și 72, din pasele lui Bancu.

Meciul s-a „rupt” însă în minutul 78, când George Pușcaș a fost elliminat cu cartonaș roșu direct, pentru un fault dur. Haroyan a egalat în minutul 87 după o poziție clară de offside neobservată de arbitru. Victoria gazdelor a adus-o Barseghyan în minutul 89, dintr-un penalty dictate în urma unui fault în careu comis de Crețu. 

Până aum, în precedentele 4 meciuri directe, România nu a pierdut niciodată cu Armenia, având 3 victorii, un egal și golaveraj de 10-1.

De asemenea, lotul armenilor este estimat la 17,2 milioane de euro, în timp ce „tricolorii” valorează circa 95 de milioane.

Mai trebuie spus că portarul Niță a fost din nou cel mai bun fotbalist român de pe teren, cu alte câteva intervenții salvatoare.

Armenia a ajuns la 5 victorii la rând în meciurile oficiale, o premieră în istorie acestei echipe, care are maximum de puncte din primele sale 3 meciuri în grupa preliminară. România rămâne cu cele 3 puncte obţinute din Victoria cu 3-2 împotriva Macedoniei de Nord.

Prima reprezentativă, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele partide oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare la 2 septembrie, acasă cu Liechtenstein la 5 septembrie şi în deplasare cu Macedonia de Nord la 8 septembrie.

La Cupa Mondială de anul viitor se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să joace baraje.