Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anghel Iordănescu vrea ca Mirel Rădoi să rămână selecționerul „tricolorilor”

Anghel Iordanescu.jpg

 Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Fostul selecţioner a declarat, joi, la „Digi Sport”, că actualul tehnician al primei reprezentative trebuie să rămână în funcție, în ciuda rezultatelor slabe din ultimele meciuri.

După înfrângerea cu 2-3 contra Armeniei, în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor, Mirel Rădoi a declarat că se gândeşte să plece de la echipa naţională. Anghel IOrdănescu îl susține însă și crede că trebuie să rămână:

Cred că Mirel Rădoi trebuie să continue. Am credinţa că va putea îndrepta lucrurile şi că România poate termina pe locul doi. Putem câştiga în Macedonia, în Islanda şi putem bate Armenia, la Bucureşti. Nu ştiu dacă sunt pe placul multora cu declaraţia mea, dar Mirel cunoaşte cel mai bine situaţia şi problemele de la echipa naţională. Mai avem şanse la locul doi, de aceea spun că Mirel este important pentru echipa naţională, dar şi invers. Ştiu ceea ce spun, echipa naţională poate termina pe locul 2. Apoi, depinde cu cine şi unde vom juca barajul, dar şi unde vom juca al doilea baraj”, a spus Iordănescu.

Amintim, România a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-2, de reprezentativa Armeniei, în etapa a III-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. „Tricolorii” au fost conduşi cu 1-0, au condus cu 2-1 şi jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Puşcaş, din minutul 77, primind două goluri în trei minute, în finalul partidei.

La Campionatul Mondial din Qatar se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje între ele.