Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep s-a răzgândit – nu va juca pentru România la ”Billie Jean King Cup”

halep.jpg

Image source: 
Australian Open Facebook

Federația Română de Tenis a anunțat vineri că Simona Halep nu va mai face parte din echipa României la ”Billie Jean King Cup” – fosta Fed Cup, pentru meciul cu Italia de la Cluj Napoca, din 16-17 aprilie.

Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, așa că nu putea veni la echipă nepregătită”, scrie în comunicatul FRT.

Pentru partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, în weekend-ul următor, din Play-off-ul Grupei Mondiale a ”Billie Jean King Cup”, căpitanul-jucător Monica Niculescu a convocat-o pe Elena Gabriela Ruse, în locul Simonei Halep.

Acum, echipa României pentru meciul de baraj cu Italia va fi alcătuită din Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA), Monica Niculescu (174 WTA) și Gabriela Ruse (166 WTA).

De partea cealaltă, Italia va aduce în România o echipă alcătuită din Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (177 WTA) şi Bianca Turati (281 WTA).

Amintim, cea mai titrată jucătoare română de tenis din istorie anunțase anul trecut că nu va evolua în fosta Cupă a Federației, pentru a se concentra asupra Jocurilor Olimpice. Ulterior, ea se răzgândise și după Australian Open a comunicat că va juca la Cluj.