Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 60 de sportivi români au biletele asigurate, calificarile continuă

jo.jpg

100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 60 de sportivi români au biletele asigurate, calificarile continuă.
100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 60 de sportivi români au biletele asigurate, calificarile continuă
Sursa imaginii: 
site-ul competiției

Au mai rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a celei de XXXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice. Competiția găzduită de Tokyo trebuia să aibă loc în 2020, dar din cauza pandemiei a fost amânată cu un an. Chiar și așa, organizarea Jocurilor este complicată. România are deja 60 de sportivi calificați, alții încă luptă pentru calificare.

Cu 100 de zile înainte de startul Tokyo 2020, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a transmis următorul mesaj:

„100 de zile și un singur vis, susținut de milioane de clipe de antrenament și multă dorință. Tot ce contează e lupta, echipa și puterea de a uni! Cei mai buni dintre noi vor fi acolo!

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 însemană pentru mine încredere și mândrie! Ne vedem la Tokyo! Și eu sunt Team Romania!”

60 de sportivi români și-au asigurat participarea la prestigioasa competiție, iar alții încă se luptă pentru biletele la Tokyo.

În context, Gazeta Sporturilor se întreabă cine va fi portdrapelul României la această ediție a Jocurilor Olimpice. Cu 100 de zile înainte de ceremonia de deschidere nu se știe cine va purta tricolorul. Comitetul Internațional Olimpic recomandă un duo mixt, iar printre variante se află Simona Halep, Alina Vuc, Marian Drăgulescu sau Alin Firică.

Între timp, de la Tokyo sosește avertismentul Asociației medicale:  organizarea Jocurilor Olimpice în această vară va fi "cu adevărat dificilă", din cauza situaţiei sanitare legate de pandemie. 

"Mi-aş dori cu adevărat ca organizatorii să prezinte măsuri concrete pentru a evita creşterea infectărilor şi a solicita cooperarea tuturor pentru binele sportivilor", a spus preşedintele Asociaţiei medicale din capitala Japoniei Haruo Ozaki, citat de Agerpres.

Jocurile Olimpice de vară  urmează să desfăşoare în perioada 23 iulie - 8 august.