Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CFR Cluj a câștigat Supercupa României la fotbal în confruntarea cu FCSB

cfr_cluj.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Cele două echipe s-au înfruntat joi seara pe Stadionul „Ilie Oană”, din Ploieşti, clujenii au dominat partida, având cele mai multe ocazii de gol, iar după 90 de minute, câștigătoarea s-a decis la lovituri de departajare.

Formația din Gruia a dominat prima repriză, ducând mingea în permanență în fața porții adverse și creându-și mai multe ocazii de a marca, printre care și o bară, a lui Debeljuh, în minutul 35.

FCSB a revenit de la vestiare cu 5 jucători proaspeți, dar chiar și așa, clujenii au continuat să domine și în repriza secundă. În minutul 54, CFR a solicitat acordarea unui gol, după ce lovitura de cap a lui Ben Youssef a fost respinsă de Andrei Vlad din proximitatea liniei porții, ardelenii susținând că aceasta a intrat în poartă.

La finalul primelor 90 de minute încheiate fără gol, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare.

Echipa pregătită de Toi Petrea a ratat de două ori prin Ovidiu Perianu și Adrian Șut, în timp de clujenii au punctat de 4 ori, adjudecându-și în final trofeul.

Meciul dintre CFR Cluj și FCSB trebuia să se joace sezonul trecut, dar a fost amânat și reprogramat din cauza pandemiei de Covid-19.

Gruparea antrenată de Edi Iordănescu are acum în palmares patru finale de Supercupa României, toate câștigate, în timp ce formația finanțată de Gigi Becali a adunat șase trofee.

Cea din urmă întâlnire între cele două rivale a avut loc în etapa a 28-a din sezonul regulat, atunci când „roș-albaștrii” s-au impus cu 3-0 în fața campioanei României. Totuși, palmaresul din ultimele 20 de întâlniri directe este favorabil ardelenilor: 7 victorii ale CFR Cluj, 10 remize și 3 succese pentru FCSB.