Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Planul UEFA pentru a opri încă din start „Super Liga bogaților”

Forul fotbalistic continental plănuieşte un răspuns de 7 miliarde de euro la controversata Superligă Europeană, forul de la Nyon intenţionând să creeze o nouă Ligă a Campionilor cu sprijin financiar de la o firmă britanică din Londra.

Conform anunţurilor Bloomberg şi Radio Monte Carlo Sport, UEFA pregăteşte un răspuns la scară largă în culise, după anunţul creării unei Superligi bogat înzestrate, cu 4-6 miliarde de euro, asigurate de banca americană JP Morgan.

Șeful confederației europene, Alexander Ceferin, încă nu poate digera trădarea anumitor şefi de club, în ​​primul rând cea a preşedintelui Juventus Torino, Andrea Agnelli, intenţionează să răspundă financiar.

În preset, UEFA lucrează cu Centricus Asset Management, un fond de investiţii britanic cu sediul la Londra, pentru a veni cu o nouă Ligă a Campionilor. Această nouă versiune a celei mai prestigioase competiţii europene ar avea un buget iniţial de aproximativ 4,5 miliarde de euro, care ar putea ajunge până la 7 miliarde de euro, a scris RMC Sport.

Propunerea este luată în considerare în birourile UEFA în colaborare cu cluburile europene care resping Super Liga, inclusiv Bayern München şi PSG, dar şi cu echipele care ar putea renunţa în cele din urmă la ideea de a intra în Super Ligă şi, astfel, să rămână în rândul UEFA.

Fondul englez este în discuţie de câteva săptămâni cu UEFA, iar proiectul se va concentra pe o Ligă a Campionilor mai puternică, cu venituri suplimentare pentru cluburi, scrie News.ro.

Noua competiție: Super Liga, va avea 20 de echipe – cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.

Potrivit propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.

Din fiecare grupă, primele trei echipe s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.

Din sferturi, formatul va fi eliminatoriu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Amintim, cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham Hotspur.