Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CE: Gimnasta Larisa Iordache concurează pentru calificarea la JO de la Tokyo

iordache.jpg

Gimnasta Larisa Iordache concurează pentru calificarea la JO de la Tokyo. Larisa Iordache Sursă foto: basel2021gym

Gimnasta Larisa Iordache concurează, miercuri, de la 19.30 la Europenele de Gimnastică de la Basel, Elveția. Miza este uriașă: un rezultat bun i-ar aduce calificarea mult dorită la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Practic, pentru a obține biletul pentru Tokyo, Larisa Iordache trebuie să termine pe primele 2 locuri la individual compus, dintre sportivele care nu sunt calificate pentru Jocurile Olimpice.

Larisa Iordache este considerată una dintre cele mai talentate gimnaste pe care le-a avut România. Cariera i-a fost însă afectată de accidentări și operații nereușite. Ea a a revenit în activitate după o lungă pauză. reușind să surprindă lumea gimnasticii.

Larisa Iordache și Antonia Duță vor concura miercuri în cea de-a 4-a subdiviziune, în prima rotație la bârnă. Debutantă la Europenele de senioare, Maria Ceplinschi va lua startul în prima subdiviziune, în prima rotație la sărituri.
În competiție sunt 114 gimnaste din 32 de țări. 

România va participa cu un lot format din şase sportivi, trei la feminin şi trei la masculin, la Campionatele Europene de gimnastică artistică programate între 21 şi 25 aprilie la Basel (Elveţia).

Astfel, la feminin vor concura Larisa Iordache, Antonia Duţă şi Maria Ceplinschi, iar la masculin Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Emilian Neagu.
Deşi au fost înscrişi printre participanţii la Campionatele Europene, nu vor mai face deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc (din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură şi Eduard Gavrilă (insuficient pregătiţi pentru nivelul concursului)

România are calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

Calificările de la aceste Europene sunt transmise live pe Instagramul competiției și de Look Sport.