Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Larisa Iordache, calificare dramatică la JO de la Tokyo

iordache.jpg

Larisa Iordache, calificare dramatică la JO de la Tokyo. Sursă foto: basel2021gym

Gimnasta Larisa Iordache a reușit să obțină biletul pentru JO de la Tokyo pe ultima sută de metri în urma calificărilor de la Europenele de Gimnastică de la Basel, Elveția. 

Gimnasta din România a încheiat pe locul 4 în calificările de la individual compus, după trei sportive din Rusia: Angelina Melnikova 55.991, Viktoria Listunova (55.465), Vladislava Urazova (55.299), (Iordache 54.698). 

Calificările au fost decisive miercuri în condițiile în care Larisa Iordache trebuia să termine pe primele 2 locuri la individual compus, dintre sportivele care nu sunt calificate pentru Jocurile Olimpice. Melnikova era deja calificată, iar dintre următoarele două clasate doar una avea dreptul să obțină biletul de JO.

După ce a căzut la primul aparat, bârna, unde a avut o dificultate foarte mare, Larisa Iordache și-a jucat șansa în final la  paralele, ultimul aparat.
Românca a rămas cu cea mai mare notă la bârna. La sol Iordache a fost penalizată cu 0,3 la sol, dar a obținut totuși a 6-a notă.

 

 

După aceste calificări, larisa Iordache va evolua în trei finale: la individual compus, bârnă și sol. 

Iordache a încheiat pe locul patru în calificări, cu 54,698 puncte (14,366 la sărituri, 13,466 la paralele, 13,466 la bârnă şi 13,400 la sol).

"Am intrat în competiție cu o stare subfebrilă dar am reușit să concurez și să-mi împlinesc visul . Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine", a transmis sportiva pe Facebook.

Larisa Iordache este considerată una dintre cele mai talentate gimnaste pe care le-a avut România. Cariera i-a fost însă afectată de accidentări și operații nereușite. Ea a a revenit în activitate după o lungă pauză. reușind să surprindă lumea gimnasticii.

România avea calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus). Larisa Iordache li se alătură în drumul spre Tokyo, reușită semnalată și de COSR.

Este a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru Larisa Iordache dupa Londra 2012 unde a luat bronz cu echipa, amintește COSR.

Calificările de la aceste Europene au fost t transmise live pe Instagramul competiției, dar transmisia a fost marcată de numeroasele probleme tehnice. Finalele sunt transmise de Look Sport.