Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby femei: Anglia câștigă a treia oară consecutiv Turneul celor Șase Națiuni

anglia_femei_rugby.jpg

Echipa de rugby a Angliei
Anglia a câștigat Turneul celor Șase Națiuni pentru a treia oară consecutiv
Sursa imaginii: 
English Rugby Twitter

Anglia a învins Franța cu 10 – 6 și a câștigat pentru a treia oară consecutiv Turneul celor Șase Națiuni la rugby feminin. La bărbați au continuat campionatele naționale, care în Franța a fost perturbate sever de Coronavirus, iar în România s-a reluat Super Liga CEC Bank.

Într-o ediție cu un format schimbat și cu un calendar întârziat Anglia și Franța au jucat într-o finală previzibilă după ce cele două echipe au survolat cu ușurință cele două grupe preliminare în care ambele au obținut punctaj maxim – 10 puncte din două meciuri, marcând 17 respectiv 16 eseuri.

Meciul a fost mai degrabă dezamăgitor, cu multe greșeli de mânuire a balonului, singurul eseu fiind marcat de numărul 8 al Angliei, Poppy Cleall, transformat de centrul Emily Scarratt, care a adăugat și o penalitate, în timp ce Franța nu a putut marca decât două penalități prin Caroline Drouin.

În meciul pentru locul 3 Irlanda a învins Italia cu 25 – 5, iar în cel pentru locul 5 Scoția a învins Țara Galilor cu 27 - 20.

Derby câștigat de Exeter

În campionatul Angliei, vineri seara s-a disputat marele derby între primele două clasate Bristol Bears și Exeter Chiefs, câștigătorii Cupei Challenge contra câștigătorilor Cupei Campionilor Europeni.

Bristol 12 Exeter 20
Tom O'Flaherty marchează primul eseu pentru Exeter Chief în meciul cu Bristol Bears
Sursa imaginii: 
Exeter Chiefs Twitter

Înaintea meciului, Bristol veneau după o serie de nouă meciuri fără înfrângere și aveau 12 puncte avans în fața lui Exeter – campionii en titre ai Angliei.

Învinși în meciul tur cu 20 – 7 pe teren propriu, Exeter au răspuns cu aceeași monedă învingând liderii pe propriul lor teren cu 20 – 12, după o evoluție excelentă în apărare și foarte eficientă în atac.

Pentru celelalte două locuri calificative se luptă trei echipe și toate trei au obținut în runda a 17-a victorii la limită în deplasare: Sale cu 35 – 32 la Worcester, Harlequins cu 23 – 21 la London Irish și Northampton cu 23 – 18 la Leicester.

Într-un meci lipsit de miză Gloucester a învins pe Newcastle cu 35 – 24, iar duminică are loc meciul dintre Wasps și Bath.

În clasament pe primul loc se află Bristol cu 66 de puncte, urmați de Exeter cu 58, Sale 55, Harlequins 54 și Northampton cu 50.

A început Super Liga CEC Bank

În Franța cinci din cele șapte meciuri ale rundei 21 a fost amânate din cauza cazurilor de Coronavirus. În celelalte disputate s-au înregistrat rezultatele: Stade Francais 46 Pau 32 (pentru care Attila Septar a marcat un eseu), iar Stade Toulousain joacă cu Racing 92 Paris sâmbătă seara.   

Baia Mare 36 Cluj 18
Campionii en titre, Baia Mare, au debutat în noua ediție a Super Ligii CEC Bank cu o victorie confortabilă cu U Cluj
Sursa imaginii: 
Super Liga CEC Bank

În România a început a 10-a ediție a Super Ligii CEC Bank cu șase echipe. În runda inaugurală campionii en titre Știința Baia Mare au învins Universitatea Cluj cu 36 – 18, în timp ce Steaua a învins pe Dinamo cu un scor neașteptat de strâns, 38 – 36.

Meciul dintre SCM Timișoara și Tomitanii Constanța a fost amânat pentru 10 iulie.