Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România întâlnește Scoția, primul test cu o echipă din elita mondială după 15 ani

romania_scotia.png

România - Scoția
România întâlnește Scoția în primul meci test în afara Cupei Mondiale cu o echipă din elita rugby-ului după 15 ani
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

Echipa de rugby a României va juca cu Scoția, primul meci test, disputat în afara Cupei Mondiale, cu o echipă din elita mondială după 15 ani. Stejarii vor disputa și alte două meciuri internaționale în luna iulie, inclusiv unul pentru calificările la Cupa Mondială din 2023.

Partida cu Scoția va avea loc la București pe 10 iulie, dar stadionul pe care se va disputa întâlnirea nu a fost stabilit încă.

“Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum, meciuri cu adversari din Tier 1 care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani. “, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Este a 15-a partidă dintre cele două echipe, prima disputându-se în 1981 la Edinburgh,18 – 12 pentru Scoția și cea mai recentă în 2011 la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, meci încheiat cu victoria scoțienilor, 34 – 24.

Scoția: meciuri cu România și Georgia

Stejarii au obținut două victorii, 28 – 22 în 1984 și 18 – 12 în 1991 (ultima victoria împotriva unei echipa din elita mondială – Tier 1).

Mike Blair
Mike Blair va prelua funcția de antrenor principal al scoțienilor în absența lui Gregor Townsend, plecat cu Leii Britanici în Africa de Sud
Sursa imaginii: 
PA

Actualmente Scoția ocupă poziția a 8-a în clasamentul World Rugby în timp ce România se află pe locul 19. Antrenorul pentru acest meci și pentru cel pe care scoțienii îl vor juca cu Georgia la Tbilisi pe 17 iulie va fi Mike Blair, care îl înlocuiește pe Gregor Townsend, secundul lui Warren Gatland în turneul Leilor Britanici în Africa de Sud.

În fapt, La București va juca Scoția A, iar directorul responsabil de înalta performanță al Federației Scoțiene, Jim Mallinder, a explicat: "Oportunitatea de a alinia o echipă Scoția A le permite antrenorilor să vadă și să lucreze cu un grup mai larg de jucători cu ochii pe viitor, înainte de a ne confrunta cu două meciuri test, departe de casă, împotriva unor echipe de calitate ca Georgia și România."

Potrivit FRR “România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediției 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda și urmează a fi stabilit și cel de al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.”