Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raport privind moartea lui Maradona: A agonizat, a fost abandonat de echipa medicală

Experţii care au investigat moartea lui Diego Maradona spun că echipa medicală a acestuia l-a „abadonat” în ultimele ore ale vieţii. Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020.

Experţii numiţi pentru a investiga moartea lui Diego Maradona au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acţionat într-o „manieră inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public vineri de Reuters.

Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020, din cauza insuficienţei cardiace, într-o casă de lângă Buenos Aires. Procurorii  au ordonat percheziţii la proprietăţile medicului fostului fotbalist şi cercetarea celor implicaţi în îngrijirea sa. În luna martie a acestui an, un consiliu medical numit de Ministerul Justiţiei s-a întrunit pentru a analiza acuzaţiile potrivit cărora membrii echipei sanitare nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe Maradona.

„Acţiunea echipei medicale însărcinată cu tratarea lui DAM (Diego Armando Maradona) a fost inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, se arată în raportul consiliului medical din 30 aprilie. Raportul a arătat că Maradona „a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit decedat, pe 25 noiembrie 2020.