Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Toulouse – La Rochelle și Leicester – Montpellier în finalele europene

finala_cupei_campionilor.jpg

Finalele europene la rugby
Finalele cupelor europene la rugby se vor juca pe stadionul Twickenham din Londra
Sursa imaginii: 
EPCR

Finala Cupei Campionilor Europeni la rugby se va disputa între echipele franceze Stade Toulousain și La Rochelle, iar cea a Challenge Cup între Leicester Tigers (Anglia) și Montpellier (Franța). Ambele meciuri se vor disputa pe stadionul Twickenham din Londra.

Stade Toulousain a învins în semifinala Cupei Campionilor pe Bordeaux cu 21 – 9, după un meci destul de echilibrat în care liderul campionatului Franței cu o echipă pline de vedete mondiale a depășit la luptă o echipă cu o singură vedetă de același nivel, mijlocașul la deschidere, Mathieu Jalibert, care nu a putut face mare lucru împotriva mașinăriei care este Toulouse, în care jucătorul numărul unu al lumii la ora actuală, mijlocașul la grămadă Antoine Dupont, a marcat un nou eseu ca jucător de sprijin.

În a doua semifinală, La Rochelle a învins pe teren propriu pe cvadruplii campioni europeni, irlandezii de la Leinster cu 32 – 23, francezii dominând autoritar în partea a doua meciului cu o evoluție excelentă a pachetului de înaintași în care au strălucit jucătorii din linia a III-a Victor Vito și Gregory Aldritt și linia a II-a Will Skelton.

Toulouse și la Rochelle, primele două clasate și în campionatul Franței, Top 14, se vor întâlni în finala Cupei Campionilor sâmbătă 22 mai, ora 16:45 (18:45 în România și Republica Moldova) pe stadionul Twickenham din Londra, în prezența a 10.000 de spectatori.

Leicester Tigers au învins pe Ulster în prima semifinală a Challenge Cup (competiția europeană numărul 2) cu 33 – 24 după ce erau conduși la pauză cu 17 – 6, după o evoluție magistrală a mijlocașului lor la deschidere, George Ford.

În cea de-a doua semifinală Montpellier, în pofida locului 12 din 14 ocupat în clasamentul Franței au învins în deplasare cu 19 – 10 pe Bath după o apărare impecabilă – au petrecut 71% din partea a doua a meciului în propriul 22.

Finala Challenge Cup se va juca între Leicester și Montpellier vineri 21 mai, ora 20 (22 în România și Republica Moldova) pe stadionul Twickenham din Londra, în prezența a 10.000 de spectatori.