Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rafael Nadal a fost eliminat de la Madrid Open

nadal.jpg

Sursa imaginii: 
Christian Hartmann/Reuters

Tenismanul spanilor a fost învins de Alexander Zverev, care va juca în semifinalele competiției patronate de Ion Țiriac.

Germanul Zverev , numărul 6 ATP, a obținut vineri a treia victorie la rând împotriva lui Rafael Nadal, al 2-lea în ierarhia mondială, calificându-se totodată pentru a doua oară în carieră în semifinala turneului din capitala Spaniei.

Zverev a revenit de la 2-4 în primul set pentru a obține prima sa victorie pe zgură împotriva celui care este de 5 ori campion la Madrid, cu scorul de 6-4, 6-4.

El câștigase cele mai recente două întâlniri pe hard, în finala Nitto ATP din 2019 și la Paris Masters de anul trecut.

"Este cu siguranță una dintre cele mai mari victorii din cariera mea de până acum, în special pe zgură, împotriva lui Rafa. Este cel mai greu lucru de făcut în sportul nostru", a spus Zverev în interviul său de după meci. "Să îl învingi acasă la el, în Spania, este incredibil, dar turneul nu s-a terminat încă."

Alexander Zverev, care încă nu a pierdut un set săptămâna aceasta, este la două victorii distanță de cel de-al doilea titlu de la Madrid. Tânărul de 24 de ani deține un record de 13-2 la La Caja Magica, ieșind în evidență prestația sa din 2018 când nu a pierdut nici un game pe propriul serviciu, pe tot parcursul turneului.

Acum, într-o reeditare a meciului din 2018, Zverev îl va înfrunta în semifinale, pe al treilea cap de serie, Dominic Thiem (4 ATP), pentru un loc în finală.

Thiem l-a învins în sferturi pe John Isner, cu 3-6, 6-3, 6-4 și întră în meciul din semifinală cu un avantaj de 8-2 în confruntările directe cu Zverev, dintre care, în meciurile disputate pe zgură, Thiem a câștigat 4 și a pierdut unul singur.

Cea mai recentă întâlnire a fost în 2020, când Thiem a câștigat primul său titlul de Grand Slam, la US Open, după ce fusese condus în finală cu 0-2 la seturi.

Știu că pot câștiga împotriva lui Dominic. Toată lumea își amintește de finala US Open pe care am jucat-o. Îmi amintesc cu siguranță de ea și va rămâne în mintea mea când vom juca mâine. Aștept cu nerăbdare meciul”, a spus Zverev.