Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emoții pentru Simona Halep. Ratează Roland Garros și Jocurile Olimpice?

Simona Halep a primit diagnosticul după accidentarea suferită în turul doi la Roma: ruptură musculară. E posibil ca Simona Halep să rateze participarea la Grand Slam-ul de la Roland Garros, posibil și la Jocurile Olimpice.

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze, miercuri, în partida cu Angelique Kerber, din turul doi la turneul de tenis de la Roma, din cauza unei accidentări la gamba stângă. Campioană en titre, Simona a părăsit Foro Italico în lacrimi,  șchiopătând, susținută de antrenorul Darren Cahill.

La o oră după abandon, Halep a anunțat că e posibil să fie vorba despre o ruptură musculară.

"Din păcate o ecografie a arătat că am o ruptură la gamba stângă. Mâine voi efectua un RMN, pentru a înțelege leziunile mai detaliat, dar în acest moment nu suntem siguri de timpul de recuperare. Sunt atât de dezamăgit să-mi închei turneul la Roma în acest fel, dar voi face tot ce pot ca să mă recuperez și să revin cât mai repede posibil. Mulțumesc pentru sprijinul vostru. Vă voi ține la curent cu evoluția situației mele”, a scris Halep pe Twitter.

Dacă investigațiile vor certifica ruptura musculară, e posibil ca Simona Halep să  rateze participarea turneele următoare. Or pentru Simona urmează cea mai importantă parte a sezonului.

Roland Garros 2021 începe pe 30 mai, ceea ce înseamnă că Simona Halep are doar 18 zile pentru a se recupera după această accidentare. Halep a fost campioană la Paris în 2018.

Turneul pe iarbă de la Wimbledon va lua startul pe 28 iunie, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Simona vrea să câștige o medalie, încep pe 23 iulie.